Objavljeno:

Presstitutke tokrat malo drugače

Vdor na spletno stran zaradi slabega vzdrževanja spletnega strežnika se lahko zgodi vsakomur, pa vendarle je ironičen način, na katerega se je to primerilo vladajoči politični stranki.

Če namreč v spletni iskalnik Google vpišemo “sds.si naked”, dobimo precej…, hmm, nenavadne rezultate. In ne, tokrat ne govorimo o presstitutkah.

Zadetki Googla na iskalni pojem sds.si naked

Zadetki Googla na iskalni pojem "sds.si naked"

Par naključnih klikov na povezave namreč razkrije, da na spletni strani sds.si gostuje precej eksplicitna pornografija.

skrite kamere...

Skrite kamere...

...gola dekleta...

...gola dekleta...

...in podobne vsebine

...in podobne vsebine.

Najverjetneje sicer ne gre za kakšno inovativno politično akcijo novačenja novih članov, pač pa so spletni zlikovci bržkone našli kakšno nezakrpano ranljivost na spletnem strežniku vladajoče politične stranke in jo izrabili za gostovanje svojih vsebin.

Še dobro, da kakšne ranljivosti na njihovi spletni strani ni našla opozicija. Ali pa celo protestniki proti vladi. V nasprotnem bi namreč lahko iz vsega skupaj nastal prvovrsten politični škandal.

Vsekakor pa velja da do nadaljnega vsebina spletne strani sds.si ni primerna za otroke. Najverjetneje pa bo škodovala tudi vašim računalnikom. Takšne povezave pogosto vsebujejo tudi zlonamerno kodo, zato svetujemo skrajno previdnost pri klikanju nanje.

Upraviteljem spletne strani sds.si pa priporočamo več skrbnosti pri zagotavljanju varnosti njihovih strežnikov.

DODATEK: pregled Google cache-ja (v iskalni URL na Google.com na konec dodamo parameter “&as_qdr=y15” kaže, da je ranljivost na spletni strani SDS obstajala že od leta 2008.

Google cache kaže, da je bila spletna stran ranljiva že leta 2008.

Google cache kaže, da je bila spletna stran ranljiva že leta 2008.

Kategorije: Informacijska tehnologija, Zasebnost
Ključne besede: varnost